"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Title tag

Deze pagina gaat over title tag. Na het lezen van deze pagina weet je alles over title tags en hoe het jou en je website verder kan helpen.

Wat is een title tag?

Een title tag is een HTML element dat wordt gebruikt om de titel van een webpagina te definiëren. Het is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat het zoekmachines helpt te begrijpen waar een pagina over gaat. Bovendien is de title tag het eerste dat gebruikers zien wanneer ze zoekresultaten bekijken en kan het daarom een grote invloed hebben op het klikgedrag.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de title tag niet alleen de titel van de pagina bevat, maar ook de naam van de website. Dit is om gebruikers te helpen begrijpen welke website de pagina heeft gemaakt en om vertrouwen op te bouwen in de inhoud.

Een effectieve title tag moet kort, duidelijk en relevant zijn voor de inhoud van de pagina. Het is belangrijk om zoekwoorden te gebruiken die betrekking hebben op de inhoud van de pagina, maar overdrijf het niet met zoekwoordspamming. Het is ook belangrijk om de titel aantrekkelijk te maken en gebruikers te verleiden om te klikken. Een goede vuistregel is om de titel te laten klinken als een krantenkop.

Wat is belangrijk bij een title tag?Het is ook belangrijk om de title tag regelmatig te optimaliseren en bij te werken. Aangezien de title tag het eerste is dat gebruikers zien bij het zoeken naar informatie op internet, kan het bijwerken van de titel de klikfrequentie van de pagina verhogen en dus het verkeer naar de site vergroten.

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat de lengte van de title tag beperkt is. Google toont meestal maximaal 50-60 karakters van de titel in de zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om de belangrijkste informatie zo vroeg mogelijk in de titel te plaatsen en te voorkomen dat de titel te lang wordt.