"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Sitemap

Deze pagina gaat over sitemap. Na het lezen van deze pagina weet je alles over sitemaps en hoe het jou en je website verder kan helpen.

Wat is een sitemap?

Een sitemap is een XML-bestand dat een overzicht geeft van alle pagina's op een website en de relatie tussen deze pagina's. Het wordt gebruikt om zoekmachines te helpen bij het crawlen en indexeren van de inhoud van een website.

Een sitemap bevat informatie over de pagina's van een website, inclusief de URL, de datum van de laatste wijziging en de frequentie van updates. Het kan ook informatie bevatten over de relaties tussen pagina's, zoals de hiërarchie van pagina's en de relatie tussen pagina's en subpagina's.

Er zijn verschillende soorten sitemaps, waaronder XML-sitemaps, HTML-sitemaps en afbeeldingssitemaps. Een XML-sitemap is de meest gebruikte en wordt specifiek gebruikt om zoekmachines te helpen bij het crawlen van de inhoud van een website. HTML-sitemaps zijn bedoeld voor bezoekers van een website en kunnen helpen bij het navigeren door de inhoud van een website. Een afbeeldingssitemap bevat informatie over afbeeldingen op een website en kan zoekmachines helpen deze afbeeldingen te indexeren.

Wat levert een sitemap op?

Een sitemap kan handmatig worden gemaakt of automatisch worden gegenereerd door een website. Er zijn verschillende tools beschikbaar die kunnen worden gebruikt om een sitemap te maken, zoals de Google Sitemap Generator of XML Sitemap Generator.

Het toevoegen van een sitemap aan een website kan voordelen hebben voor de SEO en de zichtbaarheid van een website. Het helpt zoekmachines om de inhoud van een website te begrijpen en te indexeren, waardoor het gemakkelijker wordt voor gebruikers om deze inhoud te vinden via zoekopdrachten. Het kan ook helpen bij het identificeren van eventuele fouten op een website, zoals gebroken links of pagina's die niet goed zijn geconfigureerd voor zoekmachines.