"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Responsive design

Deze pagina gaat over responsive design. Na het lezen van deze pagina weet je alles over responsive design en hoe het jou en je website verder kan helpen.

Wat is responsive design?

Responsive design is een ontwerpbenadering die ervoor zorgt dat websites en applicaties op elk apparaat goed worden weergegeven. Met andere woorden, responsive design past de lay-out van een website of app automatisch aan het schermformaat aan van het apparaat waarop deze wordt bekeken, zoals een desktopcomputer, laptop, tablet of smartphone.

Het belangrijkste doel van responsive design is om een consistente gebruikerservaring te bieden, ongeacht het apparaat waarmee een bezoeker een website of app bezoekt. Het gebruik van responsive design betekent dat het niet nodig is om verschillende versies van een website of app te ontwikkelen voor verschillende apparaten. In plaats daarvan wordt één enkele versie gemaakt die automatisch wordt aangepast aan het schermformaat.

Wat is belangrijk bij responsive design?

Er zijn verschillende aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwikkelen van een responsive design. Allereerst moet de lay-out flexibel zijn, zodat deze zich kan aanpassen aan verschillende schermformaten en oriëntaties. Daarnaast moeten afbeeldingen en andere media worden geoptimaliseerd om snel te laden op verschillende apparaten en netwerken.

Responsive design is niet alleen belangrijk voor de gebruikerservaring, maar kan ook bijdragen aan de zoekmachineoptimalisatie van een website. Zoekmachines, zoals Google, hebben aangegeven dat ze de voorkeur geven aan websites die responsive design gebruiken. Dit komt omdat het zorgt voor een betere gebruikerservaring en bijdraagt aan de toegankelijkheid van een website.

Al met al is responsive design een belangrijk onderdeel geworden van webdesign. Het zorgt ervoor dat websites en applicaties op elk apparaat goed worden weergegeven en draagt bij aan een naadloze gebruikerservaring. Door de groeiende populariteit van mobiele apparaten en de verschuiving naar mobiel internetgebruik is responsive design essentieel geworden voor elke website of app die serieus genomen wil worden in de online wereld.