"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Meta description

Deze pagina gaat over meta description. Na het lezen van deze pagina weet je alles over meta descriptions en hoe het jou en je website verder kan helpen.

Wat is een meta description?

Een meta description, of meta-omschrijving, is een korte beschrijving die wordt weergegeven onder de titel van een zoekresultaat op een zoekmachine. Deze omschrijving is bedoeld om de gebruiker een idee te geven van wat ze kunnen verwachten als ze op de link klikken.

Een meta-omschrijving kan tussen de 50 en 160 tekens bevatten en moet de belangrijkste inhoud van de webpagina samenvatten. Het is belangrijk dat de meta-omschrijving relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker en dat deze een duidelijk en overtuigend beeld geeft van wat ze kunnen verwachten als ze doorklikken naar de website.

Een goed geschreven meta-omschrijving kan het aantal klikken op een zoekresultaat verhogen, omdat het de gebruiker een beter idee geeft van wat ze op de website kunnen vinden. Het is daarom belangrijk om de tijd te nemen om een effectieve meta-omschrijving te schrijven die de aandacht van de gebruiker trekt en hen overtuigt om door te klikken.

Daarnaast kan een goed geoptimaliseerde meta-omschrijving ook bijdragen aan de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van de website. Een duidelijke en relevante omschrijving kan de zoekmachines helpen begrijpen waar de pagina over gaat en hoe deze relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker.

Wat is belangrijk bij een meta description?

Het is daarom belangrijk om meta-omschrijvingen te schrijven die niet alleen de gebruiker aanspreken, maar ook de zoekmachine. Dit kan worden bereikt door de belangrijkste zoekwoorden van de pagina op te nemen in de omschrijving en ervoor te zorgen dat de omschrijving relevant is voor de inhoud van de pagina. Door het schrijven van effectieve meta-omschrijvingen kan de zichtbaarheid en het verkeer van een website worden verbeterd.