"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Long-tail keyword

Deze pagina gaat over long-tail keyword. Na het lezen van deze pagina weet je alles over long-tail keywords en hoe het jou en je website verder kan helpen.

Wat is een long-tail keyword?

Een long-tail keyword is een zoekwoord of zoekterm die bestaat uit drie of meer woorden en specifiek gericht is op een bepaalde niche of doelgroep. Long-tail keywords worden vaak gebruikt door mensen die op zoek zijn naar specifieke informatie of producten en die een meer gedetailleerde zoekopdracht gebruiken om relevantere resultaten te krijgen.

Bijvoorbeeld, in plaats van het zoeken naar het algemene zoekwoord 'schoenen', zou iemand op zoek kunnen zijn naar 'witte sportschoenen voor dames met maat 38'. Door een meer specifieke zoekopdracht te gebruiken, kunnen mensen hun zoekopdracht verfijnen en sneller de resultaten vinden die ze zoeken.

Wat levert het op?

Het gebruik van long-tail keywords kan voordelig zijn voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat het gemakkelijker kan zijn om hoog te scoren in zoekresultaten voor specifieke long-tail keywords dan voor algemene zoekwoorden. Dit komt omdat long-tail keywords minder concurrentie hebben en dus gemakkelijker te rangschikken kunnen zijn.

Daarnaast kunnen long-tail keywords gericht zijn op een meer specifieke doelgroep en kunnen deze leiden tot hogere conversieratio's en betere prestaties voor bedrijven die producten of diensten verkopen.

Het vinden van de juiste long-tail keywords voor uw website kan worden gedaan door middel van zoekwoordonderzoek. Er zijn verschillende tools beschikbaar, zoals de Google Keyword Planner en SEMrush, die u kunnen helpen bij het vinden van relevante long-tail keywords die relevant zijn voor uw doelgroep en bedrijf.

Het is belangrijk om uw long-tail keywords strategisch te gebruiken op uw website om de beste resultaten te behalen. Dit omvat het opnemen van long-tail keywords in titels, subtitels en inhoud op uw website, evenals het opnemen van long-tail keywords in meta tags zoals de meta-titel en meta-beschrijving.

Over het algemeen kunnen long-tail keywords helpen bij het verbeteren van de SEO van uw website, het genereren van gericht verkeer naar uw website en het verbeteren van de conversieratio's voor uw bedrijf.