"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

• Bekend van:

Heat map

Deze pagina gaat over heat maps. Na het lezen van deze pagina weet je alles over een heat map en hoe het jou en je website kan helpen.

Wat is een heat map?

Een heat map is een visuele weergave van de activiteit op een webpagina. Het toont welke delen van de pagina de meeste aandacht trekken en waar gebruikers het meest klikken. Het wordt vaak gebruikt in webanalyse om de gebruikerservaring te verbeteren en de conversieratio te verhogen.

Er zijn verschillende soorten heat maps beschikbaar, maar de meest voorkomende zijn click maps en scroll maps. Click maps laten zien waar gebruikers op de pagina klikken en hoe vaak ze dat doen. Scroll maps laten zien hoe ver gebruikers op de pagina scrollen voordat ze stoppen met lezen.

Heat maps kunnen worden gegenereerd met behulp van verschillende tools, zoals Google Analytics of specifieke heat map-software. Bij het gebruik van deze tools wordt er een stukje code aan de website toegevoegd die de activiteit van de gebruikers bijhoudt en deze informatie wordt gebruikt om de heat map te genereren.

Wat levert het op?

Door het analyseren van de data van de heat map kunnen website-eigenaren en marketeers de gebruikerservaring op de website verbeteren. Als bijvoorbeeld de heat map aantoont dat er veel kliks op een bepaalde knop zijn, kan dit aangeven dat gebruikers deze knop als belangrijk beschouwen. Dit kan ertoe leiden dat de knop wordt verplaatst naar een meer prominente positie op de pagina om de conversie te verhogen.

In het kort biedt een heat map inzicht in hoe gebruikers de website ervaren. Dit kan helpen bij het identificeren van problemen en het verbeteren van de website om de gebruikerservaring te verbeteren en het aantal conversies te verhogen.