"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Google My Business

Deze pagina gaat over Google My Business. Na het lezen van deze pagina weet je alles over Google My Business en hoe het jou en je bedrijf verder kan helpen.

Wat is Google My Business?

Google My Business is een gratis tool die door Google wordt aangeboden aan bedrijven om hun online zichtbaarheid te vergroten. Met Google My Business kunnen bedrijven hun bedrijfsinformatie beheren die op Google wordt weergegeven, zoals het adres, telefoonnummer, openingstijden, website, reviews en foto's.

Door een Google My Business-account te hebben en deze goed bij te houden, kunnen bedrijven hun klanten beter bereiken en hun bedrijfsprestaties verbeteren. Bij het zoeken naar lokale bedrijven, zal Google automatisch bedrijfsinformatie van Google My Business laten zien in de zoekresultaten en op Google Maps. Dit maakt het gemakkelijker voor potentiële klanten om het bedrijf te vinden en er meer over te weten te komen.

Wat is er belangrijk bij Google My Business?

Het is belangrijk om een Google My Business-account goed bij te houden door regelmatig updates te plaatsen en de informatie up-to-date te houden. Hierdoor kunnen bedrijven beter gevonden worden door potentiële klanten en zullen ze meer vertrouwen opwekken.

Naast de basisinformatie biedt Google My Business ook verschillende functies waarmee bedrijven zich kunnen onderscheiden van concurrenten. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld posts plaatsen met updates, aanbiedingen of evenementen. Ook kunnen bedrijven vragen van klanten beantwoorden en reviews van klanten beheren en hierop reageren.

In combinatie met andere Google-tools zoals Google Analytics en Google Ads, kan Google My Business bijdragen aan een effectieve online marketingstrategie en het vergroten van de online zichtbaarheid van een bedrijf.