"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Frequency

Deze pagina gaat over frequency. Na het lezen van deze pagina weet je alles over frequency en hoe het jou en je bedrijf verder kan helpen.

Wat is frequency?

Frequency is een term die wordt gebruikt in de reclamewereld om te beschrijven hoe vaak een individu wordt blootgesteld aan een advertentie of marketingboodschap binnen een bepaalde tijdsperiode. Het is in feite een maatstaf voor hoe vaak een advertentie wordt weergegeven aan een specifiek publiek of doelgroep.

In digitale marketing wordt de frequentie vaak bijgehouden door middel van impressies, wat het aantal keren is dat een advertentie wordt weergegeven aan een individu. Dit kan bijvoorbeeld worden gemeten door het aantal keren te tellen dat een advertentie op een website wordt weergegeven aan een bezoeker.

Wat is belangrijk bij frequency?

Een hoge frequentie kan een positief effect hebben op de merkherkenning en de herinnering aan de advertentie. Maar als de frequentie te hoog is, kan dit leiden tot irritatie bij de doelgroep en kan het de effectiviteit van de advertentie verminderen. Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden tussen frequentie en effectiviteit van de advertentie.

Bij het bepalen van de optimale frequentie van een advertentie moet rekening worden gehouden met factoren zoals het doel van de campagne, de doelgroep en het soort advertentie. Het is ook belangrijk om de frequentie te monitoren en aan te passen indien nodig om ervoor te zorgen dat de advertentie effectief blijft en niet leidt tot irritatie bij de doelgroep.