"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

CPM

Deze pagina gaat over CPM. Na het lezen van deze pagina weet je alles over CPM en hoe het jou en je bedrijf verder kan helpen.

Wat is CPM?

CPM staat voor Cost Per Mille, oftewel de kosten per duizend vertoningen van een advertentie. Dit is een populaire pricing-methode in digitale marketing waarbij de adverteerder betaalt voor elke duizend keer dat de advertentie wordt vertoond aan gebruikers, ongeacht of er een klik of conversie wordt gegenereerd.

Bij CPM-advertenties betaalt de adverteerder voor het tonen van de advertentie aan gebruikers en niet voor de acties die gebruikers nemen na het zien van de advertentie. Dit maakt CPM-advertenties geschikt voor adverteerders die merkbekendheid willen vergroten of meer exposure willen voor hun producten of diensten.

CPM-advertenties zijn vaak te vinden op display advertentienetwerken, waar de advertenties worden getoond op websites en mobiele apps. Adverteerders kunnen hun advertenties targeten op basis van verschillende criteria, zoals demografische gegevens, interesses, locatie en gedrag van de gebruiker.

Hoe wordt CPM gemeten?

Het succes van CPM-advertenties wordt gemeten door de CTR (Click Through Rate) en de viewability van de advertenties. De CTR meet het aantal klikken op de advertentie, terwijl viewability aangeeft hoe vaak de advertentie werd vertoond op het scherm van een gebruiker. Beide metrics zijn belangrijk om te bepalen hoe succesvol een CPM-campagne is.

Hoewel CPM-advertenties gericht zijn op het vergroten van merkbekendheid en het bereiken van meer gebruikers, kan het toch een kosteneffectieve manier zijn om de juiste doelgroep te bereiken. Door goed te targeten en de prestaties van de campagne regelmatig te meten en te optimaliseren, kan de adverteerder het bereik vergroten en tegelijkertijd de kosten per vertoning verlagen.

In conclusie, CPM is een populaire pricing-methode in digitale marketing waarbij de adverteerder betaalt voor elke duizend vertoningen van een advertentie. Het is vooral geschikt voor adverteerders die hun merkbekendheid willen vergroten of meer exposure willen voor hun producten of diensten. Door goed te targeten en de prestaties van de campagne regelmatig te meten en te optimaliseren, kan de adverteerder het bereik vergroten en tegelijkertijd de kosten per vertoning verlagen.