"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Click map

Deze pagina gaat over een click map. Na het lezen van deze pagina weet je precies wat een click map is en hoe het jou en je bedrijf verder kan helpen.

Wat is een click map?

Een click map is een tool waarmee website-eigenaren de interactie van bezoekers op hun website kunnen analyseren. Deze tool biedt visuele gegevens over waar gebruikers klikken op de website en waar ze hun cursor bewegen. Hiermee kan worden vastgesteld welke delen van de website het meest populair zijn en waar de aandacht van de bezoekers naar uitgaat.

Click maps zijn een waardevolle tool om de gebruikerservaring van een website te optimaliseren. Door te analyseren welke delen van de website het meest worden aangeklikt, kan de website-eigenaar besluiten om de lay-out aan te passen om de navigatie te verbeteren en bezoekers gemakkelijker te laten vinden wat ze zoeken. Door te begrijpen welke elementen op de website aandacht trekken, kan de website-eigenaar besluiten om die elementen prominenter weer te geven.

Welke click maps zijn er?

Er zijn verschillende soorten click maps. Zo zijn er click maps die alleen het klikgedrag weergeven, maar er zijn ook heat maps die ook het scrollgedrag van de bezoeker weergeven. Hiermee kan de website-eigenaar bepalen hoe ver de bezoeker naar beneden scrolt en waar de meeste aandacht van de bezoeker naartoe gaat.

Click maps zijn niet alleen handig voor website-eigenaren, maar ook voor marketeers. Door te analyseren welke elementen op de website de meeste aandacht trekken, kunnen marketeers besluiten om die elementen te gebruiken om de conversie te verhogen, bijvoorbeeld door de call-to-action knop op die plek te plaatsen.

Al met al biedt een click map een visuele weergave van het klik- en scrollgedrag van de bezoeker, waarmee website-eigenaren en marketeers de gebruikerservaring van hun website kunnen optimaliseren.