"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Canonical URL

Deze pagina gaat over canonical URL. Na het lezen van deze pagina weet je alles over Canonical URL en hoe het jou en je website verder kan helpen.

Wat is canonical URL?

Een canonical URL is een verwijzing die wordt gebruikt om aan zoekmachines door te geven welke versie van een pagina de originele is en dus geïndexeerd moet worden. Dit wordt voornamelijk gebruikt om dubbele inhoud (duplicate content) te voorkomen, wat kan leiden tot een lagere ranking in zoekmachines.

In het geval van duplicate content kan een website dezelfde inhoud op meerdere pagina's plaatsen, bijvoorbeeld wanneer een product op meerdere categoriepagina's wordt weergegeven. Dit kan verwarrend zijn voor zoekmachines, omdat ze niet weten welke pagina geïndexeerd moet worden en welke niet. Dit kan resulteren in lagere rankings voor de website, omdat zoekmachines mogelijk denken dat het spammy gedrag is.

Een canonical URL verwijst naar de oorspronkelijke bron van de inhoud en laat zoekmachines weten welke pagina ze moeten indexeren. Dit helpt zoekmachines om de meest relevante pagina te kiezen en om dubbele inhoud te voorkomen. Een canonical URL wordt aangegeven in de HTML-code van de pagina met behulp van het "rel" attribuut en de "canonical" tag.

Hoe gebruik je canonical URL?

Het is belangrijk om te benadrukken dat de canonical URL alleen van toepassing is op pagina's met vergelijkbare inhoud en niet op pagina's met compleet verschillende inhoud. Het is ook belangrijk om de juiste canonical URL te kiezen en ervoor te zorgen dat deze correct is geïmplementeerd in de HTML-code van de pagina.

Het gebruik van canonical URLs is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en kan bijdragen aan een betere ranking in zoekmachines en een betere gebruikerservaring voor bezoekers van de website.