"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Alt tag

Deze pagina gaat over Alt tag. Na het lezen van deze pagina weet je precies wat een alt tag is en wat het jou en je website oplevert.

Wat is een alt tag?

Een alt-tag is een beschrijving van een afbeelding op een website. Het is een korte tekst die wordt toegevoegd aan de HTML-code van de pagina en wordt gebruikt om aan zoekmachines uit te leggen wat er op de afbeelding staat. Dit is vooral belangrijk voor mensen die de afbeeldingen niet kunnen zien, zoals blinden en slechtzienden. De alt-tag kan dan worden voorgelezen door een screenreader, waardoor deze mensen toch een idee hebben van wat er op de afbeelding staat.

Maar ook voor zoekmachines is de alt-tag belangrijk. Zoekmachines kunnen afbeeldingen niet zien, dus ze gebruiken de alt-tag om te begrijpen waar de afbeelding over gaat en hoe deze relevant is voor de inhoud van de pagina. Als een afbeelding bijvoorbeeld van een hond is en de alt-tag is "zwarte labrador retriever", dan begrijpt de zoekmachine dat de afbeelding een hond is van het ras labrador retriever en kan deze afbeelding in de zoekresultaten tonen wanneer iemand zoekt op "labrador retriever".

Hoe gebruik je een alt tag?

Het is belangrijk om de alt-tags zorgvuldig te schrijven en ze relevant te maken voor de afbeeldingen en de inhoud van de pagina. Dit helpt niet alleen bij de SEO, maar maakt de website ook toegankelijker voor mensen met een visuele beperking. Het is ook belangrijk om de alt-tags niet te gebruiken voor het spammen van zoekwoorden, omdat dit door zoekmachines wordt gezien als een oneerlijke SEO-praktijk en kan leiden tot een lagere rangschikking van de website in de zoekresultaten.