"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Visieontwikkeling

Deze pagina gaat over visieontwikkeling. Na het lezen van deze pagina weet je precies wat visieontwikkeling is en hoe het jou en je bedrijf verder kan helpen.

Wat is visieontwikkeling?

Het inbouwen van de gewoonte om af en toe het perspectief van waaruit je kijkt drastisch te veranderen, is een krachtig middel. Je stelt jezelf eigenlijk de vraag wat je nu eigenlijk aan het doen bent. Daarmee confronteer je jezelf en doe je dus een soort sanity check. Die zorgt ervoor dat je minder snel terugvalt in vlucht- of vechtgedrag en dat je niet langer rondjes blijft rennen in je hamsterwiel. Hierdoor kun je beter koers houden en wordt duurzaam succes veel waarschijnlijker. In omgevingen waar het draait om het realiseren van groei is het daarom juist belangrijk om af en toe uit te zoomen en te toetsen of alles wat je doet nog steeds aansluit bij de bedoeling. Dat helpt je om een betere visie te ontwikkelen die past bij de mensen die werken aan hun gezamenlijke doelen. Zeker in een tijd waarin we steeds vaker op afstand in digitale omgevingen werken, is de verbinding met visie, bedoeling en intrinsieke motivatie eerder een randvoorwaarde geworden dan een nice to have.

Wat levert visieontwikkeling op?

Wanneer je regelmatig uitzoomt van de waan van de dag gebeurt er iets bijzonders: je bent beter in staat om de dingen die je dagelijks doet te verbinden met wie je echt bent en waar je echt naartoe wil bewegen. Zowel Theory U als de Postmortem Mind Trick kunnen je hierbij helpen. Door een periodiek evaluatieritme in te bouwen zorg je ervoor dat de kwaliteit van je beslissingen beter wordt en dat je leven meer in lijn is met dat wat je echt drijft. Op deze manier ben je in staat om groei te versnellen en duurzamer te maken dan wanneer je alleen maar focust op targets en in de waan van de dag blijft hangen. Het brengt je nieuwe ideeën en het maakt op die manier de VINC-cirkel rond.