"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Theory U

Deze pagina gaat over Theory U. Na het lezen van deze pagina weet je precies wat Theory U is en hoe het jou en je bedrijf verder kan helpen.

Wat is Theory U?

Maak kennis met Theory U. Dit is een methode voor verandermanagement en de titel van een boek geschreven door Otto Scharmer. Samen met zijn collega’s op MIT onderzocht Scharmer ondernemers en innovators in wetenschappelijke, zakelijke en maatschappelijke rollen. Hij ontwikkelde op basis daarvan een theorie die gaat over leren en management die hij Theory U noemt: Learning from the emerging future.

Vrij vertaald: leren van de toekomst terwijl die zich aan je ontvouwt. Omdat Theory U zo enorm krachtig is, maar desondanks relatief onbekend, heb ik de ruimte genomen om in het volgende hoofdstuk te beschrijven hoe Theory U jou als ondernemer kan helpen om tunnelvisie te vermijden en koers te houden in een snel veranderende wereld.

Hoe kun je Theory U toepassen?

Strategische groei gewoonten III Momentum, ritme, goal setting en evaluatie ritmes zijn cruciale onderdelen van een duurzame groeistrategie. Wanneer je hier bewust mee omgaat en deze gewoontes inslijten in je organisatie, zal het op een gegeven moment een automatisme worden. In feite gaat het hier om het inbouwen van mechanismes die het gedrag van jezelf en je team optimaliseren. Hierdoor zullen jullie betere beslissingen nemen en ervaren jullie minder frictie. Het resultaat is dat je doelen sneller zult bereiken, dat je in verbinding blijft staan met je visie en missie en dat je meer rendement zult halen uit het werk dat je doet.