"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Momentum

Deze pagina gaat over momentum. Na het lezen van deze pagina weet je precies wat momentum is en hoe het jou en je bedrijf verder kan helpen.

Wat is momentum?

Hetzelfde principe kun je toepassen in je business. Momentum kunje pakken of laten vervliegen. Zo zullen er dagen zijn waarop je weinig leads genereert op je website en dagen wanneer er opeensmeer binnenkomen dan je gewend bent. Zo zul je momenten hebben dat je lekker in een salesgesprek zit met een potentiële klant en je de deal voor je gevoel al binnen hebt, maar je de deal toch niet kunt sluiten omdat er een vakantie tussen jullie gesprek zit. Wanneer de flop komt en je maakt een sterke combinatie, is de kans groot dat je een grote pot gaat winnen. En de opvolging ervan.

Hoe kun je momentum toepassen?

Voor beide voorbeelden geldt: wanneer je niet actief het momentum vasthoudt, zal het rendement op je uiteindelijke score afnemen. En omgekeerd: wanneer je bewust momentum vasthoudt, zal het rendement op je score toenemen. Dat betekent dat je moet doorpakken: dus tóch nog voor die vakantie een call inplannen om de deal rond te maken. Dus juist extra gas geven wanneer je in een bepaalde periode veel leads binnenkrijgt. Op die manier verbeter je op de lange termijn het rendement op je marketing- en je sales inspanningen.