"“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien."

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Kennisbank: Gewoontes & Routine

Welkom bij de kennisbank over marketingtermen. Marketing is een breed vakgebied en kan soms overweldigend zijn door alle termen en concepten die erbij komen kijken. Deze kennisbank biedt een uitgebreide verzameling van marketingtermen en hun definities, van de basisprincipes tot de meer geavanceerde concepten. Of je nu een beginnende marketeer bent of al jarenlange ervaring hebt, deze kennisbank is bedoeld om je te helpen bij het begrijpen en toepassen van de vele termen die in het marketingvakgebied worden gebruikt. Door deze kennisbank te raadplegen, kun je je marketingkennis vergroten en jezelf beter positioneren om succes te boeken in dit dynamische en uitdagende vakgebied.

Rocks

Rocks zijn beperkte focusdoelen die per kwartaal worden gesteld en gekoppeld zijn aan een langetermijnvisie om meer impact te maken en stappen te zetten richting de grotere missie en visie.

Lees meer

Heartbeat

Een maandelijkse heartbeat biedt een ritme om terug te kijken naar de prestaties van campagnes en verbeterpunten te formuleren om zo een optimalisatie ritme in te bouwen.

Lees meer

De regel van 3

Gebruik altijd drie keuzes in je propositie, omdat ons brein informatie verwerkt in blokjes van drie en het makkelijker is om een kwalitatieve overweging te maken.

Lees meer

De regel van 5

Focus bij usability testing en content creatie op kleine sets van gebruikers of batch sizes, omdat de verschillen tussen de resultaten het grootst zijn onder de eerste paar testgebruikers en werken in kleine sets de workload vermindert en de focus behoudt.

Lees meer

80/20-regel

Gebruik de 80/20-regel in online marketing door je te focussen op de 20% van de acties, zoekwoorden, pagina's en klanten die 80% van de impact hebben, voor meer effectiviteit en behapbaarheid.

Lees meer

Momentum

Het vasthouden van momentum is cruciaal voor het vergroten van het rendement op je marketing- en salesinspanningen.

Lees meer

Doelen stellen

Creëer momentum en ritme door het stellen van doelen en inbouwen van evaluatieritmes op verschillende termijnen, zoals langetermijndoelen van 1-10 jaar.

Lees meer

Theory U

Theory U is een methode voor verandermanagement en momentum, ritme, goal setting en evaluatie ritmes zijn cruciale onderdelen van een duurzame groeistrategie die gedrag optimaliseren en het behalen van doelen versnellen.

Lees meer

Visieontwikkeling

Het regelmatig veranderen van perspectief is een krachtig middel om vlucht- of vechtgedrag te vermijden en duurzaam succes te bereiken, vooral in groeiomgevingen waar het belangrijk is om te toetsen of alles nog steeds aansluit bij de bedoeling.

Lees meer

Antifragiliteit

Antifragiliteit kan helpen om als persoon of organisatie robuuster te worden en minder gevoelig te zijn voor onvoorspelbare gebeurtenissen.

Lees meer

Rode vs blauwe oceaan

Het boek "Strategy" onderscheidt rode oceanen (bestaande markten) van blauwe oceanen (nieuwe markten), beschrijft vier obstakels bij het uitvoeren van een nieuwe strategie en adviseert mkb-bedrijven om hun focus te vernauwen en te vernieuwen.

Lees meer