Digitale groei [boek]

“Dit marketing boek is een must read voor iedere ondernemer die een bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien.”

Emile Langerak, Eigenaar Ondernemerschap Academy

  • Bekend van:

Digitale groei bereiken: ‘Word eens volwassen!’

Ben je een ondernemer, marketeer, docent of student en wil je graag stappen maken om je te ontwikkelen in digitale groei? Dan is ‘Word eens volwassen!’ een essentiële toevoeging aan je boekenkast. Je leert in dit boek, boordevol tips en adviezen, meer over het ondernemerschap en alle marketingstrategieën die je nodig hebt om met je bedrijf digitaal succes te bereiken.

Digitale volwassenheid

De huidige marketing wereld verandert razendsnel en het is voor ondernemers en marketeers nog nooit zo belangrijk geweest om deze digitale groei bij te houden. Maar hoe doe je dat? Het boek ‘Word eens volwassen’ biedt een toegankelijke en overzichtelijke houvast in het onstuimige marketinglandschap van nu.

Ruim 10 jaar aan praktische ervaring en een schat aan kennis, reikt Christiaan Slierendrecht je alle handvatten aan die je nodig hebt om digitaal volwassen te worden. Zo leer je onder meer de volgende onderwerpen in het boek:

  • • Hoe je 300% meer omzet maakt in dezelfde tijd.
  • • Waarom de 4 p’s van marketing hun beste tijd hebben gehad.
  • • Hoe je een reis in de tijd maakt en zo een beter resultaat behaalt.
  • • Hoe je strategie verbindt met executie.
  • • Hoe je de juiste bezoekers trekt naar je website.

Digitale groei: de 3 werelden

Dit boek is opgedeeld in drie werelden die samen een schematisch geheel vormen, waarin je alle fundamentele lessen op het gebied van digitale groei kunt terugvinden.

De mindset wereld

Als ondernemer of marketeer wil je de beste beslissingen nemen voor je bedrijf, je wilt je volledige potentieel daarin kunnen benutten. Maar wat is daar nou precies voor nodig? Een hoofdrolspeler in het belang van duurzame groei is je denkproces. De manier waarop je naar jezelf kijkt en hoe je over iets denkt beïnvloeden continu de keuzes die je maakt. Het is daarom belangrijk om de juiste mindset te hanteren, waarmee je als bedrijf én als persoon kunt groeien. In deel 1 lees je wat je kunt doen om je denken te upgraden en zo je doelen kunt bereiken.

De methode wereld

De kernhoofdstukken van dit boek staan in het teken van doen. Digitale groei begint vaak bij een idee, maar een plan heeft nog nooit voor een meetbaar resultaat gezorgd zonder daadwerkelijke uitvoering. Je leert in deel 2 hoe je in vijf stappen je visie verbindt aan executie en daarmee een abstract concept kunt omzetten naar concrete marketing impact. Je zult daarnaast ook ondervinden hoe je het unieke VINC-model (wat staat voor: ‘van idee naar conversie’) kunt toepassen binnen jouw bedrijf en het cyclische proces van groei kunt gebruiken als drijfveer achter online succes.

De gewoonte wereld

Momentum kun je vastpakken of laten vervliegen, wanneer je niet actief bezig bent met het vasthouden van momentum, zul je zien dat het rendement op je uiteindelijke resultaten af zal nemen. En hoewel mindset belangrijk is, is het goed om te beseffen dat mindset alleen geen middel is, maar een randvoorwaarde voor duurzame groei. In deel 3 leer je hoe je een goede mindset en methodes kunt koppelen aan ritme en gewoontes, met als uitkomst dat je op lange termijn beter gaat presteren dan de competitie.

Voor wie is het?

Word eens volwassen is dé ultieme gids voor iedereen die succesvol online wil ondernemen. Het biedt waardevolle tips en adviezen vanuit een deskundig perspectief. Dit boek wordt door meer dan duizend ondernemers, marketeers, studenten en docenten gebruikt.

MKB ondernemers

‘Word eens volwassen’ is een waardevolle gids voor ondernemers die hun bedrijf willen ontwikkelen op het gebied van digitale groei. Dit boek benadrukt het belang van een positieve mindset en biedt praktische handvatten om je onderneming te laten bloeien. Het helpt je als ondernemer om op een hoog niveau met marketingexperts te communiceren en de ‘taalkloof’ tussen ondernemers en marketeers te overbruggen. Kortom, ‘Word eens volwassen’ is een onmisbaar boek voor iedereen die serieus wil ondernemen op het internet.

Marketeers

Als je actief bent in de marketing, dan is ‘Word eens volwassen’ een onmisbare bron van kennis en inzichten op het gebied van digitale groei. Dit boek biedt talloze tips en adviezen die je helpen om je marketingstrategieën aan te scherpen en zo digitaal volwassen te worden. Het is de ultieme gids om alle benodigde kennis op te doen en je vaardigheden in de marketing te verbeteren.

Onderwijs (docenten en studenten)

Als student of onderwijsprofessional kan ‘Word eens volwassen’ je helpen bij je ontwikkeling in het digitale marketing landschap. Dit boek biedt waardevolle inzichten in het ondernemerschap en leer je wat belangrijk is voor het ontwikkelen van succesvolle marketingstrategieën. Door dit boek te lezen, krijg je een beter begrip van de onderliggende principes van digitale marketing. Of je nu een student bent die zich voorbereidt op een carrière in de marketing of een onderwijsprofessional die zijn kennis over digitale marketing wil vergroten, ‘Word eens volwassen’ is een waardevolle toevoeging aan je leerproces.

Luister deze podcast opname om te ontdekken hoe dit boek bij kan dragen in het beroepsonderwijs.

‘Word eens volwassen’ is een essentiële informatiebron van kennis voor diverse doelgroepen, waaronder MKB-ondernemers, marketeers en onderwijs. Dit boek, vol praktische tips en inzichten biedt je alles wat je nodig hebt om succesvol online te ondernemen en je kennis over digitale marketing uit te breiden.

Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of al een ervaren professional bent, dit boek reikt je essentiële lessen aan die je helpen om serieus te groeien als ondernemer of marketeer. Of je nu een eigen bedrijf wil starten of je bestaande bedrijf wil ontwikkelen op het gebied van digitale groei, dit boek is een absolute must-have.

Waar is het te koop?

‘Word eens volwassen’ is eenvoudig online te bestellen in zowel fysieke als e-book vorm bij bekende boekhandels. Je kunt ook langslopen bij je lokale boekhandel waar het boek gemakkelijk voor je kan worden nabesteld als het niet op voorraad is. Daarnaast is het boek te vinden in talloze bibliotheken in het hele land.

Next Level
Online Ondernemen

Voor ondernemers is het nog nooit zo belangrijk geweest om digitaal volwassen te worden. Of je leert het nieuwe digitale spel spelen; of het is game over.

Maar de spelregels in de online wereld zijn complex en soms ongrijpbaar. Hoe maak je de juiste keuzes? Hoe haal je meer rendement uit online? Hoe zorg je ervoor dat je beslissingen maakt in dienst van duurzaam succes?

Word een speler in het spel dat digitaal groeien heet en ontdek:

Waarom pokerspelers betere beslissingen maken dan schakers
Hoe je 300% meer omzet maakt in dezelfde tijd
Waarom de 4 P’s van marketing hun beste tijd hebben gehad
Hoe je een reis in de tijd maakt en zo beter resultaat behaalt
Een uniek model voor online groei gebouwd op tien jaar praktijkervaring

Reacties van lezers

Leon Ineke | Industry Manager Online Retail | Google Nederland

“Corona is een accelerator gebleken van de al bestaande digitalisering trend. Dit bevestigt nog meer de noodzaak voor ondernemers om nu versneld digitaal te transformeren, om zo mee te kunnen blijven gaan met deze veranderende consumentenbehoeftes. Het boek 'Word eens volwassen!' beschrijft op een heldere en praktische wijze hoe deze digitale transformatie als bedrijf vorm te geven. De aangereikte handvatten voor de mindset-, methode- en gewoontewereld geven mkb ondernemers een goed startpunt om digitaal volwassen te worden én d.m.v. duurzame groei te blijven. De verschillende gebruikte raamwerken uit deze 3 werelden zorgen voor een veelomvattend praktisch stappenplan, reikend van hoe de juiste beslissingen maken, tot relevante bezoekers trekken naar je eigen platform, tot het stellen van de juiste KPI's. Dit aangevuld met de unieke invalshoeken vanuit Chris zijn ervaring als pokerspeler levert dit eveneens enkele innovatieve methodes op voor het spel dat digitaal groeien heet.”

Ruben Jurna | Teamconsultant | TRI

“‘Word eens volwassen!’ leest als een praktische gids voor mkb bedrijven om op holistische wijze te groeien door het online kanaal beter te gebruiken. Op een prikkelende en toegankelijke manier wordt de lezer ondergedompeld in het reilen en zeilen van effectieve online marketing. Spelenderwijs, aan de hand van interessante en soms onverwachte voorbeelden leer je stap
voor stap welke zaken belangrijk zijn, waar je op moet letten en welke mindset er nodig is om online succesvol te zijn. Een uitgangspunt hierbij is dat ‘het hebben van succes niet zozeer ligt in een specifieke formule; maar in de mate waarin je een omgeving creëert waarin groei kan gedijen, zonder dat je vooraf precies weet wat de route naar deze groei moet zijn.’ Een uitgangspunt dat sterk aansluit bij de snel veranderende wereld van vandaag..”

Rogier Gigengack | Eigenaar | Roger Value

“Inleiding is lekker warmdraaien en goed om ook de schrijver te leren kennen. Je merkt meteen dat het boek is geschreven om inhoudelijke kennis te delen en jou de handvatten aan te reiken om je online ondernemerschap (verder) vorm te geven. Je krijgt een unieke kijk in het brein van een online ondernemer die zijn strepen reeds heeft verdiend. Dat scheelt een hoop leergeld voor als je het zelf allemaal moet ontdekken. Al met al was ik dan ook bijzonder verrast dat het niet het zoveelste leadgeneratieboek is. Als ervaren (online) ondernemer/marketeer heeft het mij geprikkeld en geholpen om diverse zaken door te ontwikkelen. Voor iedere (online) ondernemer een aanrader.”

Iris Schuurman | Student commerciële economie | HAN

“Zelf ben ik een tweedejaars Commerciële Economie student die vanuit school studieboeken leest met een erg theoretische en/of verouderde inhoud. ‘Word eens volwassen’ was hierdoor voor mij echt een verademing om te lezen. Door de aantrekkelijke lay-out met vele illustraties werd het lezen van een informatief boek veel aangenamer. Word eens volwassen’ is een boek wat praktisch erg toepasbaar is. In mijn schoolcarrière heb ik veel studieboeken gelezen over wat je moet doen in specifieke situaties. Echter leer je in “Word eens volwassen” hoe je het moet doen in de online wereld van vandaag. Kortom, ik zou dit boek aan iedere student willen aanbevelen, zeker als die student geïnteresseerd is om slim een voorsprong te nemen in online marketing!”

Emile Langerak | Eigenaar | Ondernemerschap Academy

“Dit boek is een must read voor iedere ondernemer die zijn/haar bedrijf met de juiste mindset en een heldere online strategie wil laten groeien. 'Word eens volwassen!' is een compleet boek, leest prettig en zit vol waardevolle inzichten, praktische tips en concrete voorbeelden uit eigen praktijk. Christiaan Slierendrecht beschrijft de mindset die je nodig hebt om online te groeien, hij deelt een bewezen en praktische methode om met succes digitaal te kunnen groeien en hij geeft volop praktische tips om de ideeën en inzichten die je opdoet om te zetten in nieuwe gewoontes en concrete acties. Kortom, ik adviseer dit boek aan iedere ondernemer die online wil groeien!”

Hanneke Moonen | Oprichter/Eigenaar | Moon

Auteur Hoe boek voor Strategische Personeelsplanning & Hoe boek voor Wendbaarheid

“Wil je je bedrijf online op de kaart zetten? Dan moet je dit boek lezen! Super interessant, goed en aansprekend geschreven en het maakte mij heel bewust dat we online marketing veel beter zouden kunnen inzetten bij Moon zonder 'pushy' te zijn. Het boek geeft je praktische handvatten waar je echt mee aan de slag kan, ook als je nog niet thuis bent op dit vakgebied. En de handvatten worden vanuit een heldere, actuele en integere visie op online marketing neergezet. Dankjewel voor het delen van je expertise Christiaan, wij gaan er bij Moon zeker mee aan de slag!”

Pierre Van der Feesten | Eigenaar | Festiviter Account Based Marketing

“Dit boek neemt jou en je organisatie spelenderwijs mee in de wereld van digitale groei. Niet alleen beschrijft Christiaan op een leuke wijze hoe deze wereld werkt; hij geeft je een concreet stappenplan mee om dit ook direct in praktijk te brengen. Een regelrechte aanrader voor iedere (MKB) ondernemer met digitale ambities!”

Akke Pennin | Eigenaar | IWB Agency

“Word eens volwassen! is voor mij hét handboek dat je als ondernemer anno 2021 gelezen wilt hebben. Verhelderende voorbeelden, praktische tips en bovenal doordachte (mentale) methodieken die je klaarstomen voor constant veranderende digitalisering. Om je als bedrijf niet alleen sneller, maar ook 'duurzamer' (lees: met meer continuïteit) digitaal te laten groeien. Handig om tijdens het lezen direct notities te maken (in het boek) en direct toepasbaar te maken in je dagelijkse operatie binnen je MKB-bedrijf. Let the 'groei' begin!”

Sebastian Kopp | Online Strateeg | JijOnline

“Het online kanaal inzetten voor het realiseren van duurzame groei van jouw bedrijf? Christiaan is je gids. Dit boek is een upgrade van je mentale besturingssysteem met betrekking tot (online) marketing en helpt je sneller digitaal volwassen te worden.”

Tim Vermeer | Online Marketeer | Digitic

“Als beginnend ondernemer ben ik erg blij met dit boek. De openheid in het delen van methodiek en praktijkvoorbeelden zorgt ervoor dat ik het direct kan toepassen in mijn online marketing bureau.”

Bemachtig een exemplaar: BESTEL NU

“Of je leert het nieuwe digitale spel spelen, of het is game over.”

Het verhaal achter “Word eens
volwassen!”

'Online marketing uitspelen.’ Dat was m’n missie nadat ik in 2010 vanaf een zonnig Thais eiland m’n ontslag mail verstuurde naar m’n toenmalige manager. De tien jaar daarna stonden in het teken van talloze online experimenten, projecten, concepten, succesvolle én minder succesvolle bedrijven. De lessen die ik gedurende die 10 jaar leerde vielen uiteindelijk als puzzelstukjes in elkaar in de vorm van dit boek.

Over de auteur
Christiaan Slierendrecht MSc is online strateeg en eigenaar van digital marketing bureau JijOnline. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond, lanceerde in 2005 zijn eerste zakelijke website en werkte enkele jaren als business analist in de financiële sector om in 2011 te starten als full time online ondernemer. Christiaan is voormalig professioneel pokerspeler en combineert z’n ervaringen als ondernemer, pokerspeler en business analist tot een uniek perspectief op online ondernemerschap.

Benieuwd naar het boek?